One hell of a week...Again - Reisverslag uit Hatfield, Verenigd Koninkrijk van Dirk Heuvel - WaarBenJij.nu One hell of a week...Again - Reisverslag uit Hatfield, Verenigd Koninkrijk van Dirk Heuvel - WaarBenJij.nu

One hell of a week...Again

Door: Dirk van den Heuvel

Blijf op de hoogte en volg Dirk

13 December 2010 | Verenigd Koninkrijk, Hatfield

Beste fans,

De afgelopen week heb ik weer eens totaal niet stil gestaan. Maandag uit eten geweest hier op de campus met Jelmer, Agnes en Constanze. Restaurant De Havilland heeft maaltijden voor 2.99 pond, dus dikke prima. En dan is het niet mensa kwaliteit, maar restaurant kwaliteit. Daarna was een pubquiz waar we niet aan meededen en dat was maar goed ook. Hele moeilijke, op de UK gerichte vragen. Wel een paar leuke tussendoor: What’s the color of Tinkywinky’s bag? Aan welke 5 landen grenst Colombia? Ik had er maar 4 goed helaas.

Voor de acteerklas heeft de eerste groep z’n monoloog gehouden, en het was aan de andere helft om feedback te geven. Will deed een stuk uit ‘He who gets slapped’, waarin hij frustratie en woede uit op een vriend die zijn vriendin en zijn werk heeft afgepakt. En hij raakte z’n tekst kwijt.. stond still, “I’m sorry”, en begon te trillen. De docente zei, just relax and start again. Et voilà: hij deed het vloeiend en foutloos. Iedereen opgelucht, niemand gunde het hem. Wel viel me het niveau op: Iedereen was echt heel goed. Ik moet volgende week, ik speel een gast die afgeeft op het niveau van de werkende klasse, wat op tv is en donkere mensen. Mijn karakter vindt zichzelf heel wat en denkt dat hij altijd gelijk heeft. Ik speel dus eigenlijk mezelf :)

Donderdag ben ik met Hannah en Loes, collega’s uit Nederland, uit eten gegaan en wezen stappen in London. De bar waar we belandden, was niet druk, maar had leuke muziek en prima cocktails. De barman vond Hannah wel interessant, en bood haar en ons aan om te blijven na sluitingstijd. Na 2 uur mochten we poolen, kregen we shotjes en biertjes van de barman en ik mocht zelfs achter de draaitafel staan. Jammer dat ik geen koptelefoon had, maar we hadden het enorm naar ons zin! Om 5.15 vertrokken, op naar het hotel waar ik naar binnen gesneakt moest worden. Guests are not allowed in the room, was ons eerder vertelt toen ik m’n tas daar wou droppen. Zij moesten aanbellen, de eigenaar deed open, gaf ze de sleutel en ging weer slapen. Ik een kwartier buiten wachten, Hannah op d’r tenen naar de deur en ik naar binnen. Gelukt! Naar bed dan maar.

Dan… gaat om 7:00 keihard het Brandalarm af. What to do? Wij blijven liggen, en horen mensen op de gang. Loes zegt: Jij de badkamer in! Ik mocht niet gezien worden: Geen risico op betalen of dat zij uit het hotel gekickt worden, dat was het plan. Gelukkig gaat het na een minuutje over. Iemand had de deur open laten staan toen die persoon douchte, waardoor de melder in de kamer afging en dus in het hele hotel. Om 12.30 is het tijd om weer naar buiten te sneaken. Maar ik moet langs de receptie. Plan: Zij houden de deur open, en ik kruip op handen en voeten voor hun langs, onder de balie door, want dat is eigenlijk alleen een raam. Als ik daar langs ben kunnen ze me niet meer zien. Hachelijke situatie, but it worked! Supergrappige situatie, je wordt er ook enorm melig van. Hannah stond er heel ongemakkelijk bij om de deur voor mij open te houden, maar het is ze gelukkig niet opgevallen. Adventure it was and I liked it!

Vrijdagavond de verjaardag van Veronique, meisje uit Canada. Pizza en taart gegeten, maar ik was ontzettend moe. Wel mooie verhalen aangehoord: Daardoor wil ik ook een keer naar Japan reizen heb ik besloten. Het lijstje wordt langer :) . Zaterdag ben ik met David, Engelse jongen, wezen shoppen en hebben we zelf loempia’s en Vietnamees eten gemaakt (hij gaat hetzelfde komende week koken voor een meisje, hij wou oefenen). Was supergoed gelukt! Maar ik hou nog steeds niet echt van champignons en al helemaal niet van hete pepers. Ook nog een film gekeken, prima rustig dagje.

Het moest rustig blijven, want zondag was het tijd om naar de kerk te gaan. Church is een pub in Zuid London, die alleen open is op Zondag van 12-4. De dag begon ik met zwemmen om 8 uur, maar omdat het enorm druk was (verwacht je niet op dat tijdstip) heb ik maar 20 baantjes getrokken. Daarna ontbijten met wodka-red bull om 9 uur, heerlijk! Met 12 man met de trein naar Church! Ik was verkleed in felgele items (op de foto groen), er waren 2 koeien en een aantal pyama’s in onze groep. Gelukkig waren we niet als Santa Claus, want 70% van de mensen was zo verkleed. Bier/Cide/Smirnoff wordt verkocht per 3 stuks in blikken die je krijgt in een soort rugtasje. Verder is er een groot scherm waar mensen uit het publiek op worden vertoond, met leuke ondertitels. Van alle 400 man binnen kiest ie natuurlijk weer mij uit, als ik net op m’n lip bijt: PILLOW BITER. Oh well, beter dan ‘Fake ID’, ‘Scream if you wanna see her boobs’ en andere beledigingen. Later was er op het podium een show die ik niet heb meegekregen, werden er liedjes gezongen met tekst op het scherm en waren er 2 strippers. Om 4 uur sloot de tent en iedereen was tipsy. Is het lichaam niet gewend, zo vroeg veel alcohol. Hele leuke ervaring, toptijd gehad!

Zaterdagochtend kom ik aan in Nederland, misschien tot dan!

Dirk

PS: Milosz is aan de chemotherapie ondertussen. Hij gaat het weekend naar vrienden in Zwitserland en dan terug naar z’n ouders in Polen.
PS2: Op de foto zijn alleen maar vrouwen, er waren ook mannen bij maar die staan niet op de foto.

• 13 December 2010 - 13:37

Niek:

hachelijke tafarelen! Vooral de klassieker in het hotel. Chapeau Dirk!

• 13 December 2010 - 18:29

Danus:

Ik geloof niks van al die mannen, volgens mij ben je gewoon met alleen maar vrouwen gegaan ouwe snoeperd!

• 13 December 2010 - 19:01

Bas:

Naar Japan ga ik mee, zoek nog een leuk trainingskamp voor je uit.

• 14 December 2010 - 14:31

Steven:

Ik zie één man, met een hele grote piemel!