Another day in the UK - Reisverslag uit Hatfield, Verenigd Koninkrijk van Dirk Heuvel - WaarBenJij.nu Another day in the UK - Reisverslag uit Hatfield, Verenigd Koninkrijk van Dirk Heuvel - WaarBenJij.nu

Another day in the UK

Door: Dirk van den Heuvel

Blijf op de hoogte en volg Dirk

03 November 2010 | Verenigd Koninkrijk, Hatfield

Trouw Fans!

Deze week zijn we daadwerkelijk begonnen met nieuws schrijven in de journalistiek class. Je moest het plot van een boek of film meenemen, en in de klas moesten we daar een nieuwsbericht van maken. Dit is het geworden! Enige commentaar was dat de 2e alinea te lang was. Heel informatief en dat was goed! De titel van mijn nieuwsbericht staat hieronder. Does anyone know this story?

A famous writer in America heard about hidden secrets within his family, which forces him to go back to his dangerous homecountry Afghanistan, where a war is going on.

Verder kreeg ik wederom een groot compliment voor een acteerprestatie (Verborgen talent?). De scène speelde zich af tijdens de Falkland oorlog, 1982. Een luitenant van de marine gaat naar een oude vrouw om haar te vertellen dat haar zoon is omgekomen. De vrouw heeft haar zoon al meer dan 5 jaar niet gesproken, maar dit nieuws komt toch als een shock. Helemaal als de luitenant vertelt dat Ian (haar zoon) getrouwd was, met zijn zus. Hier moesten we een deel van voorbereiden, en ik had een ideaal groepje. Mijn tegenspeelster kon heel goed een oude vrouw neerzetten, en de samenwerking was prima! Ook waren wij samen met een ander groepje de enigen die de tekst uit ons hoofd hadden geleerd, wat altijd goed is. Vanaf nu gaan we met filmcamera’s aan de slag, I’m excited!

Vrijdagavond is de studentenavond hier, met een themafeest in The Forum, de discotheek. And this weekend it was Halloween! Ik besloot als mummy te gaan. Heel veel verband gekocht, maar het was toch te weinig. Dus het werd toiletpapier, inwikkelen de gekste. Ik vond het niet heel erg goed, maar zelfs onbekenden kwamen naar me toe om te zeggen hoe leuk het eruitzag. En toen we op de bus wachtten, wilden wat Maleisische meisjes zelfs met me op de foto. Het moet niet veel gekker worden.. Mooi is dat op die themafeesten iedereen ook echt er iets van wilt maken. 90 % is sowieso goed verkleed, en ik was de enige mummy in de zaal, heuj! Topavond gehad.

Het is misschien een beetje kort door de bocht, maar wat me opvalt, is dat ik elk soort vooroordeel hier verlies. Niet dat ik echt voorkeur heb voor nationaliteiten, maar toch. Voorbeeld: Al m’n flatgenoten zijn oké, maar de enige jongen met wie ik nog wel eens omga is Milosz, een Poolse jongen. Gisteravond met hem en Dora (Kroatisch meisje) rondgehangen, heel leuk! Wel is het opvallend dat binnen alle internationale studenten, er een enorme gossip is. Iedereen heeft wel een mening over iedereen, en er wordt wat afgeroddeld. Natuurlijk steek ik mijn mening niet onder stoelen of banken en doe lekker mee. Maar ga me toch afvragen hoe mensen over mij praten.. :)

Wel kom ik een beetje in een sleur terecht. Het is niet nieuw meer hier, en het dorp Hatfield is totaal niet bijzonder. En met m’n waanzinnige aantal van 9 college uren per week, hou je gewoon veel tijd over. Elke dag zwemmen is een kleine vulling, maar er is nog veel tijd over. Die improvisatie avonden ga ik niet meer heen, want het niveau was dramatisch en mensen waren óf overdreven, óf te verlegen. Jammer. Daarom is het goed dat Jeroen vrijdag komt, over een paar weken Tymon en Kuub, en eind januari ga ik nog even London op z’n kop zetten met 5 jongens uit Nijmegen!

Plan met Jeroen: Vrijdag naar Bonfire night in London, met veel vuurwerk, daarna stappen hier in Hatfield, zaterdag naar Fulham-Aston Villa, zaterdagavond Kitchenparty, zondagmiddag Ajax kijken als we al wakker zijn en verder zien we wel.

Het wordt geweldig!!!!

Byebye!

• 03 November 2010 - 12:53

Tieske:

Hey Dirk,

goed te horen dat je ook nog wat nuttigs doet naast alleen zuipen.. ga anders met je extra vrije tijd wat extra voetballen.. kunnen we binnenkort in de kooi weer eens onze krachten meten!

• 03 November 2010 - 13:35

Esthertje:

Dirkje!! Hele vette outfit hoor die mummie! En samen met je acteertalent kun je zo in het zoveelste vervolg van The Mummy meespelen ;) Heel veel plezier met Jeroen dit weekend! Enjoy :)

• 03 November 2010 - 19:42

Danus:

Prachtig kostuum! Doet me denken aan die ene kerel in de discotheek in Barcelona toen, die opeens ingepakt rondliep in wc-papier ;)

Vergeet je trouwens niet 'de uitspraken' ook af en toe er bij te zetten, dat is ook genieten geblazen. Vooral "I said that to get you on the closet" is echt een mooie :)

Poolse lui zijn trouwens sowieso mooie mensen!

Till bubbles!!

• 03 November 2010 - 20:36

Annemieke:

Hey broer!

GEWELDIGE foto! je bent echt eng...

nou je boft met je 9 uur, ik zat helemaal vol in surabaya..
    Hey als je toch in Engeland zit vind ik dat je minimaal een keer naar een 'dog racing' moet gaan (tip om tijd te vullen!), supergrappig!

en verder, zit je al helemaal vol of vind je het leuk om nog meer bezoek uit Nld te ontvangen?!

liefs Annemieke