The Gold Coast
Door: Dirk van den Heuvel
Blijf op de hoogte en volg Dirk
09 Augustus 2011 | Australië, Rainbow Beach
De vorige stukjes die ik heb getypet zijn echt enorm lang geworden zag ik! Hoop dat deze gaat meevallen...
Na de dag met Sam in Sydney gaat om 5 uur de wekker omdat ik om 6 uur AM wordt opgepikt door de OZ Experience bus. Geinspireerd door de verhalen die ik heb gehoord van andere reizigers ga ik richting Cairns in 2 weken.
Met een awesome tourguide, die belachelijke grappen vertelt, gaan we noordwaarts. Het is een busje voor 24 man, niet helemaal gevuld. De mensen zijn backpackers van 19-24 jaar oud en van deze groep stappen 10 personen uit bij Spot X. Onder de groep, 4 meisjes uit San Francisco, 2 britse nichtjes, Dash en Arjun uit Engeland en Ciara uit Schotland.
Spot X is een surfkamp op een afgelegen plek, met een gratis les. De leiding bleek laidback, supertof en heel vriendelijk. Ook was er goed eten en een kampvuur ’s avonds. Ik heb met iedereen gepraat die dagen, maar het meest in-het-oog-springende was aan het eind van de avond met Dash en Arjun, de 2 Indische-Engelse jongens die allebei vegetarier zijn en geen alcohol drinken. Arjun heeft Fitna, de film van Geert Wilders gezien, en was het verrassend veel met hem eens. Het schijnt dat de Islam erg slecht doet tegen Hindoeisme, dus hij kon zich vinden in Wilders. Hoor je niet vaak van hoger-opgeleiden..
De volgende dag was het surfen geblazen! Op het strand legt James aan onze groep alle handelingen uit: Peddelen, rechtervoet omhoog, handen onder de schouders omhoog duwen en staan! Et voila, bij de 2e golf sta ik al. Een natuurtalent? Nee, de rest van de tijd gaat het redelijk. Alleen met hulp van de leiding lukt het me een keer om de hele golf uit te surfen (ruim 5 seconden). Door veel geluk (leeg strand, prima golven, kleine groep en weinig wind) was het surfen ontzettend leuk.
’s Middags gaan we kajakvaren naar een afgelegen stuk, waar we als een tarzan het water inslingeren. Watersporten de gekste :) . Op de terugweg blijken de foto’s die van het surfen gemaakt zijn supertof: Ze volgen nog. Dan pakken we de bus naar Byron Bay, een hippie/surfers dorpje aan de oostkust.
De buschauffeur regelt een tafel voor ons in de beruchte tent ‘Cheeky Monkey’ en na een maaltijd begint het feest. ‘The first one who shows me a photo of the Brazilian flag gets this pitcher Beer’.. Rennen maar, en winnen! Daarna is het Showtime, met nog 2 gratis pitchers omdat we van Oz Experience zijn, en een Male Stripshow (het was Ladies Night..) . Dansen op de tafel en om 12 uur het bed in: Moe, aangeschoten maar ontzettend voldaan.
Zondag ga ik met Dash en Arjun naar het meest Oostelijke punt van Australie voor de zonsondergang. Via een bospaadje banen we ons een weg naar dit punt, waar de vuurtoren niet ver van weg is. Daar aangekomen zien we schitterende landschappen, eindeloze stranden; geweldig uitzicht. De wolken belemmeren het zicht bij de zonsondergang, maar Dash verwoordt het mooi: That makes it just more beautiful. In stilte kijken we naar de ondergang bij de vuurtoren.
De weg terug door de bushes is een stuk lastiger, want het is schemerig en later zelfs donker. Met hulp van het licht van de GSM komen we terug in het dorpje, waar m’n hostel een koude douche heeft. Wat doe je dan? Een ander hostel in! Arjun z’n hostel heeft een jacuzzi. Genieten maar!
Dash en Annette (Canadees meisje) pikken een meisje op ’s avonds, die zo dronken is dat ze haar sleutel is verloren en niks meer kan. Het enige wat ze zegt is: ‘I’m so fucking drunk, fuck, I lost my key, I hate goon (goedkope wijn), I’m so drunk, fuck. Annette laat het in haar bed slapen; niet zo’n goed plan. Ze kotst de vloer en het bed onder. De rest van de nacht snurkt ze keihard. Die nacht vervelend, nu kan ik er om lachen.
Een busreis up north krijgen we een aangenamen verrassing; een extra stop! De Glass House Mountains, een bosomgeving met een aantal bergen, waar we een wandeling maken. Uitzicht van heb-ik-jou-daar! De tourguide legt uit dat bosbranden zo slecht nog niet zijn (ben vergeten waarom, iets met voortplanting) en vertelt over de Aboriginal geschiedenis. Leuk tussendoortje.
Veel bussen deze dagen. Het plan is namelijk, zo snel mogelijk naar het Great Barrier Reef!
Dirk
PS: het zand in Byron Bay was zo zacht, het piepte als ik erop liep. Bijna meel/bloem!
09 Augustus 2011 - 08:41
Erik:
Piepend zand! -
09 Augustus 2011 - 16:46
Esther:
Jeej, Cheeky Monkey de gekste ;) Daar hebben Karen en ik ook een leuke avond gehad! En die wandeling naar de vuurtoren hebben we ook gedaan, super mooi! Nog dolfijnen gezien? Enjoy de rest van je trip! -
09 Augustus 2011 - 20:51
Daniel:
Hehe, ik bespeur oude vertrouwde schoentjes!
Maar je bent lekker aan t reizen jongeman! En pas op voor de crocs!