Een kantoorbaan, trekken in Huaraz en een beroving
Blijf op de hoogte en volg Dirk
18 Augustus 2013 | Peru, Curahuasi
Het is alweer een tijd geleden dat ik jullie heb bedankt dat ze de moeite nemen dit te lezen! Uit de ‘kijkcijfers’ maak ik op dat sommige blogs meer dan 70 keer bekeken zijn. Wow! Laten we er van uitgaan dat minstens 20 mensen dit lezen (dubbelklikkers weggelaten), dat is een heleboel. Ik waardeer het enorm! Muchas gracias a ustedes :) .
Na de primitieve tijd op de boerderij, is een douche in Cuzco heerlijk. De ervaring was fantastisch, maar ik ben blij weer terug te zijn in de civilisatie. De realiteit is dat mijn leven zich zo heeft ontwikkeld dat ik comfort, internet en vooral muziek ontzettend ga missen op den duur. Genoeg gefiloseer, terug naar de orde van de dag. Op donderdag besluit ik m’n tas op te halen bij Fairplay, de vrijwilligersorganisatie en Spaanse school waar ik in totaal 3 weken les heb gevolgd. Daar aangekomen vertelt John, de eigenaar, dat er wat personele problemen zijn, omdat hij de werkzaamheden van een medewerker (terecht) heeft beëindigd. Ik heb daarom mijn hulp aangeboden, met als resultaat dat ik een kleine week op kantoor zit! Ik ben het zogenaamde aanspreekpunt van de organisatie, een rol die me wel bevalt. Mocht het schrijven het toch niet worden..
Hierna is het tijd voor nieuwe plekken, dingen en verandering van omgeving. Op naar het noorden! Een 22-uursbus brengt me van Cuzco naar Lima, waarna ik niet aarzel en gelijk doorreis naar Huaraz (nog 8 uur). Het staat gelijk aan de reis van Amsterdam naar Moskou qua tijd. Bizar idee eigenlijk, maar dat ter zijde. Huaraz staat bekend vanwege de activiteiten die je kunt ondernemen in de Cordillera Blanca, een bergketen van de Andes.
Een last-minute deal laat mij maandagochtend vertrekken op een 4-daagse trektocht in deze streek. Met een groep van 10 anderen, 2 tourguides en 4 ezels klimmen we naar 4600 meter hoogte en aanschouwen geweldige uitzichten. Helderblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en een wisselende flora passeren onze ogen, waarna we de laatste dag afsluiten in de hot springs. Deze tour was voor mij eens te meer het bewijs dat ik meer een wandelaar ben en natuur boven gebouwen verkies. Bovendien blijk ik een goede deal te hebben gemaakt: 270 sol, terwijl een ander 370 betaalde..!
Hierna trek ik met Troy (UK) en Daniel (USA) terug naar Lima, waar we een avond uitgaan met een Taiwanees en Duits meisje. Het verblijf in Lima blijft beperkt tot 2 dagen, want vandaag vertrek ik naar Mancora! De surfspot in het Noorden, waar mijn broer en vrouw op huwelijksreis zijn geweest en wat bekend staat als vakantieplek voor veel Peruanen. Maar wat ook een party/zuipplek schijnt te zijn, zoals Salou & Blanes voor Nederlandse jongeren in Spanje. Ik ben benieuwd hoe mijn ervaring zal zijn…
Waar ik mezelf laatst omschreef als brompot die de meeste mensen vervelend vindt, blijkt dat het niet aan mij heeft gelegen, maar aan de anderen. Want zowel op de boerderij als de trekking, kon ik het supergoed met iedereen vinden. Het ligt waarschijnlijk aan de plek die je bezoekt (en het hostel waar je verblijft). Iedereen zoekt en vindt wat hij/zij wilt, maar het is een feit dat ik de keuzes van veel reizigers niet begrijp. Goede stof om in m’n verhaal mee te nemen… (93 kantjes!)
Dan nog een vervelende ervaring. Toen ik m’n tas 25 seconden alleen liet in het busstation (bij de rest van de groep), is die gejat. Terugkijkend op de camera zien we dat die vent naast me er al een kwartier op zat te loeren, en het juiste moment kiest. Gelukkig heeft hij de juiste tas gekozen en heb ik m’n laptop nog. Nu ben ik m’n geld, pinpas, ID en zakmes en net nieuw gekochte muts kwijt. Het kan erger. Laten we ons maar slecht voor hem voelen. Zijn profiel: Hij is een 50+er en een dief, oftewel een stakker.
Mancora, daarna terug naar Cuenca! Yay!
PS: Wederom ben ik de één-productverkopers op straat tegengekomen. Deze week zag ik lucifers, nietmachines, lijmpotjes (om te snuiven?) messenslijpers en meetlinten.
PS2: Met Luís, een Spanjaard in de groep, heb ik uren achtereen Spaanse gesprekken gevoerd. M’n niveau is toch hoger dan ik dacht :)
19 Augustus 2013 - 22:10
Esther:
Leuk verhaal weer Dirkje! Wel balen van je tas... De foto's zijn ook het heel mooi, wat een gave wandeling moet dat zijn geweest! Canada kan ik je ook aanraden voor vele gave hikes ;) groetjes, Esther